Да л′ тко и тебе, Соларићу, гледи ?

На данашњи дан 1943. у хотелу „Асториа“ у Њујорку умро (претпоставља се да је отрован) је Никола Тесла

Posted in образовање, повесница, SerbianCafe by Соларић on 8 јануара, 2009

Na danasnji dan umro je (otrovan) Nikola Tesla

Drecun (publicista)

07. januar 2009.

Na danasnji dan 1943. u hotelu Astoria u Njujorku umro (pretpostavlja se da je otrovan) Nikola Tesla.

raspolozen (ing.)

07. januar 2009.

Никола Тесла Србин у Америци је задњи пут виђен по изјави тадашњих сведока жив, вече пре тога када је покушао из два наврата да телефонира са рецепције свог хотела америчкиој војсци и да им понуди своје тајно одавно откривено оружије које је дуго крио од човечанства али је ипак тада решио да га понуди зарад уништења Хитлерове нацистичке немачке америчкој војсци.

Постоје документа и сведочанства и службени записници о томе као и званична изјава рецепционара и званични документ из телефонске компаније о томе да је Никола Тесла то вече звао америчку војску два пута. У првом разговору је добио неког обичног војника на централи који га није схватио озбиљно нити је разумео шта Тесла жели нити је знао ко је он. Тек када му је Никола Тесла објаснио да је он познати научник и проналазач који је правио и прву хидроелектрану на Нијагари и замолио га да разговара са неким вишим официром, војник је примио белешку и обавестио претпостављене и тада је у другом телефонском разговору дошло до контакта Николе Тесле и неког вишљег америчког официра (наћи ћу касније линк на име официра и документе о том догађају) који је договорио да ће сутрадан доћи да се лично види са Николом Теслом да би му овај објаснио о каквом тајном оружију се ради и да се договоре далје о томе шта им тачно Тесла нуди као тајно непознато оружије против Хитлера и под којим условима.

После тог телефонског разговора који је вођен са телефона рецепције хотела у коме је Тесла живео по сведочењу рецепционара Никола Тесла је отишао у своју собу и тада је задњи пут виђен жив. То се ако се неварам по документима дешавало 05.01.1943.год увече. Сутрадан 06.01.1943.год Николу Теслу нико није видео нити је наводно излазио из своје собе. Прекосутра 07.01.1943. год на Православни Божић када је његов сестрић Сава Косановић дошао да га посети и да види зашто није био у цркви, забринут за Николу Теслу је заједно у договору са управом хотела и особљем развалио врата теслине собе и тада су га нашли мртвог на кревету у оделу.

Посумњавши у то да је Никола Тесла био убијен и опљачкан (јер је наводно одмах приметио да недостају неки теслини папири и ствари) тражио је истрагу која је никако обављена. Покојни Никола Тесла је тада однесен као Православни хришћанин у Руску Православну цркву у Њујорку и после неколико дана сахранјен уз високе изразе поштовања од познатих и угледних имена науке и јавног живота Америке тог времена(познат је говор тадашњег градоначелника Њуорка који се са великим поштовањем опростио од Николе Тесле у свом говору који је био емитован преко радиа) и испраћен од пријатеља и поштовалаца.

Био је сахрањен на гробљу посвим обичајима али пошто је после сахране његов сестрић и даље инсистирао да се иѕврши истрага да ли се ради о убиству или убиству тровањем, да би се онемогућила аутопсија, нејасно по чијем налогу, ковчег са телом Николе Тесле је после две недеље ископан из земље и извршена је кремација, тако да је остала као траг само урна са пепелом из кога се неможе извршити аутопсија да би се утврдио тачан узрок смрти Николе Тесле.

Иако се Никола Тесла изјашњавао као држављанин америке и Србин тј амерички научник Српског порекла, његове огромне заслуге у науци и проналазаштву као и популарност научног имена и дела Николе Тесле и његов допринос људској цивилизацији је била после тога као по нечијој команди свесно прећуткивана и то да се не би популарношћу имена и дела Николе Тесле после његове смрти распитивао о тим врло необичним и документованим догађајима везаним ѕа Теслино тајно оружије које је тада сам Никола Тесла понудио америчкој војсци за борбу против Хитлера и да се лакше победи нацистичка Немачка у другом светском рату.

Кога занима та тема може доста да се прочита о томе а има доста материјала и на интернету.

Иначе мало позната чињеница, која је по наређењу јосипа броза тита за његовог живота била држана у строгој тајности да се не би угрозила популарност тита од стране његове жене је да је Никола Тесла рођени ујак Јованке Броз.

Тј. мајка Јованке Броз је рођена сестра Николе Тесле.

Ту чињеницу је потврдила чак и сама Јованка Броз једном приликом дуго година после смрти тита али је замолила да је новинари који су је тада интервијуисали о другој теми не питају о тим приватним породичним темама.

И о томе може да се нађе нешто на интернету.

http://www.teslasociety.com/deathray.htm

Извор: SerbianCafe.com (дискусије)

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: