Да л′ тко и тебе, Соларићу, гледи ?

Госпођа Прпа не наводи да је лично Милан Недић помого председнику и секретару Јеврејске општине у Београду да побегну у Италијанску окупациону зону

Posted in медији, повесница by Соларић on 9 марта, 2009

Др Бранка Прпа, директор Историјског архива Београда

Тај Недић је истовремено хапсио и убијао Србе у Бањичком логору. Дакле, не знам на који начин се Недић може идентификовати са српством, на који начин оно што је радила Недићева колаборационистичка управа може бити идентитет српског народа, јер он је истовремено и крвник српског народа. Београд на својој територији имао је четири логора.

Слободанка Аст

[објављено: 07/03/2009]

aleksandar nedi’, 08/03/2009,

Poštovana gospodo molimo vas da u vezi vašeg intervjua sa istoričarkom Brankom Prpom postupite po zakonu i dozvolite drugoj strani da odgovori da niz neistina koje se pojavjuju u spomenutom intervjuju od 7.3.2009 god.

Prvo gospodja Prpa ili ne zna ili zamajava javnost kad negira da rešenje Jevrejskog pitanja se rešavalo u Berlinu a ne parcijalno po okupiranim zemljama i tako veliki broj uhapšenih Jevreja u Srbiji je rezultat organizacije foksdojčera koi su imali konpletne adrese jevreja u Srbiji. Gospođa Prpa ne navodi da je lično Milan Nedić pomogo predsedniku i sekretaru Jevrejske opštine u Beogradu da pobegnu u Italijansku okupacionu zonu de nije bilo tad hapšenje Jevreja.

Logor Sajmište, Crveni krst u Nišu i politički deo logora Banjica nalazio se pod upravom Nemaca tačnije Gestapoa a krivični deo Banjice upravnik je bio postavljen od strane Nedićeve vlade. Sajmište se nalazilo na teritoriji tadašnje NDH pa je to još jedan od razloga da Nedićeva vlada nije imala nikakve veze sa tim logorom.

Što se tiče Specijalne policije i njenog rada za vreme okupacij gos. Prpa je upoznata da četvrto odeljenje je vodilo popis Jevrejske imovine sa kojom su raspolagali Nemci oko indefikacije za likvidaciju to nije tačan podatak nego se radilo o sprečavanju avanturista iz tad malobrojne partiske ćelije Beogradskih komunista da ubijaju po Beogradu da bi se sprečila odmazda Nemaca koja je samo u Srbiji bila 100 Srba za jednog ubijenog Nemca.

Sto se tiče imena Srpska majka nega su Nediću dodelili izbegli Srbi iz NDH njih 400000 koi su se spasli u Srbiji i onih 20000 Slovenaca koji su bili preseljeni iz Slovenije u Srbiju možda je Prpi krivo što pomenuti Srbi nisu ostali u NDH pa da podele sudbinu svojih 7ooooo sunarodnika koji su platili glavom to što su pravoslavci.

Prpa treba da zna jednu osnovnu stvar da po zakonu koi važi u ovoj zemlji a i u ostalim zemljama sveta da onaj ko nepa važeću presudu (punosnažnu) nemože biti kriv i nemože se voditi ko da je kriv, Mil

Извор: Политика Online (коментари корисника)

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: