Да л′ тко и тебе, Соларићу, гледи ?

За проблеме у животној средини,који се сваким даном увећавају у континуитету дужег времена, највише је одговорна неспособна власт

Posted in Србија, друштво, здравље by Соларић on 11 марта, 2009

Ниска свест о значају екологије

Еколошки проблеми
Велики број грађана Србије, њих 38 одсто, радије би се одрекао убрзаног индустријског развоја и бољег животног стандарда него здраве животне средине, показују резултати јуче објављеног истраживања које је у оквиру акције „Очистимо Србију“ за Министарство животне средине и просторног планирања спровео Цесид на репрезентативном узорку од 1.688 испитаника.

Т. Б.
[објављено: 10/03/2009]

Сатрампампамбирослав Ћерезеремитипитиковски, 10/03/2009,

За проблеме у животној средини,који се сваким даном увећавају у континуитету дужег времена, највише је одговорна неспособна власт преко ресорног министарства.

Као специјалиста агроеколог, одлично познајем стање у Србији, посебно у Банату. Тамо сам учествовао у изради Лок.Екол.Акционог Плана (можете погледати интернет), а по Србији сам на терену радио на овој проблематици. Стицајем околности задњих месец дана провео сам на терену јужног Баната.

Проблематика везана за стање жив.средине овде је алармантна и изузетно погоршана у односу на време од пре 3-4 год. када смо урадили ЛЕАП Вршац, стратешки докуменат од регионалног значаја. Деструкција и деградација земљишта су попримиле озбиљне размере, а све воде на терену су угрожене неконтролисано великом изливу штетних и опасних материја.

У задње време смо се наслушали прича и министра и др. људи са разних нивоа власти којима су „пуна уста Екологије“ а да нису ништа учинили да спрече погубне последице по човека и животну средину. Правило је да ће санирање стања коштати 10-струко више од средстава за превенцију којима се уопште не поклања пажња. Ни на изградњи еколошке свести грађана није ништа уложено у Србији, па не треба да чуде резултати испитивања.

Извор: Политика Online (коментари корисника)

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: