Да л′ тко и тебе, Соларићу, гледи ?

„Људи, ми смо жртве манијака..”

Posted in друштво, медији, SerbianCafe by Соларић on 4 априла, 2009

Ljudi, mi smo žrtve manijaka..

usamljeni_jahac (gonic stoke)
03. januar 2009.

Svi mi treba da unistimo svoje manijake. ako neće da se lece odda ih zapaliti. Mi hoćemo da živimo u harmoniji sa drugim ljudima i sa prirodom. Hoću da gledamu u sunce i nebo a ne u manijake koji ne silaze sa naslovnih strana svih medija…

„ dajte mi tacku oslonca, polugom ću da pomerim svet “ Tako je govorio Arhimed.

Sve sto mi treba da uradimo jeste da im ne dajemo podrsku. Svoje fantazije neka sprovode u delo SAMI: Nas neka ostave na miru.

Manijak je covek koji ne može da kontrolise svoje osecaje, koji se oseca jak , siguran i previse normalan.
Pun je energije i novih ideja koje želi ostvariti bez obzira na cenu. Zivot će ići jednim nemoguće brzim tempom koji je teško , za normalne ljude da prate. Dr Micke ih je opisao da im mozak funkcionise kao auto-put bez krivina i bez drugih vozila. Ne postoje prepreke , ne postoji kolebljivost ,samo gas. losa sosobnost rasudjivanja , ne postoji potreba za odmorom, provokativno ponasanje , i nikada ne priznavanje soje sopstvene greške su osnov na kojima pociva ta podmukla bolest. Covek koji boluje od takve vrste bolesti naziva se MANIJAK.

Desava se često da takav bolesnik u sred noći telefonira poznaniku i da prica o njegovim brilijantnim idejama. Veoma sigurno i argumentovano će objašnjavati svoje ideje ne vodeci racuna da li je to pravilno ili ne. Da li su ideje realne ili ne.
Mnogi će biti agresivni i lako se uzbudjuju , a potreba za snom će se smanjiti. U najgoroj epizodi bolesti dolazi do psihoze koja znači da pacijent halucinira i da ponekad „cuje“ glasove ili ga neko prati i prisluskuje. Trazice od drugih da ga zastite i da ima pratioce koji ću se brinuti o njegovom zivotu ili da se donesu specijalni zakoni za njegovu zastitu.

Osnovni simtomi su;
-velika energija, nema zelje za odmorom
– Euforiski , veliki , ekstremni Humor
-Mala potreba za snom
– Potreba za provokacijom
– Agrevisitet
– Nepriznavanje da je nešto greška.
– Ideje koje dostizu fantazije.

Kasnije po zavrsetku euforije dolazi period depresije. Aktivitet se naglo smanjuje , pesimizan i razocarenje . Pacijentu je teško da se koncentrise , postoji zelja za snom i zelja za samoubistvom. Razocarenje i pesimizam, ne postoji zelja niti nada.

Za nas normalne ljude je najbitnije , ako imamo Manijaka u svojoj blizini, da ne pratimo njegove EUFORICNE IDEJE koje nemaju osnovnu realnost i da shvatimo da je covek BOLESTAN.
Jer Bolesnik će često, veoma često traziti od Drugih da te njegove bolesne ideje ostvari i tako druge ljude „ uvuce “ u njegove probleme i euforicne fantazije. Ako normalan covek to primi ka srcu dolazi do samooptuzivanja ,( zašto ne može ostvariti ideju koju je zamislio bolesnik) a samooptuzivanje je prvi korak do depresije i do Bensedina.,

Da bi izbegao takav psiholoski udar bolesnika covek mora biti svestan ; Da ga je njegov Tvorac stvorio Slobodnim bicem i da je njegova duznost da umre kao slobodan covek. Sve Euforicne Ideje drugih ljudi, sumljivog mentalnog zdravlja treba da posmatra kriticki .

Manijacka potreba za provokacijom ;danas mi dozivljavamo svaki dan. Dovoljno je samo kupiti dnevnu stampu ili upaliti TV .Videcete da se taj svet bitno razlikuje od vasih nada i zelja , vaseg unutrasnjeg sveta i vasih pogleda na zivot.
Danas svi psiholozi , pre Bensedina , daju savet ljudima da ne prate „ dnevne dogadjaje , koji se odvijaju u manijackim glavama“, već da svoje misli posvete citanjem lepih knjiga ili da svoje vreme iskoriste za zivot u prirodi, miru i tisini daleko, daleko od MANIJAKA.
Ako moji saveti pomognu nekom dobrom coveku ja ću biti sretan.


Arandjel (moler)
03. januar 2009.

„Nema krize demokratije, jer nema demokratije. Moderni Zapad odavno ne živi u demokratiji nego u plutokratiji. Plutokratija je još u antičkoj Grčkoj bila jedan od pet oblika političkog uređenja države. Rđavi oblik plutokratije nazivan je ohlokratija. Ali, za razliku od antičke plutokratije koja je označavala vlast onih što imaju najviše novca, moderna zapadna plutokratija predstavlja vladavinu novca samog. Novac danas vlada i onima koji ga prekomerno poseduju. On više nije ni sredstvo, ni cilj, nego vrhovni princip jednog iznutra urušenog sveta. Priča o demokratiji je u ozbiljnim krugovima današnjeg Zapada potpuno deplasirana. Ovdašnja politička klasa i etablirana politikologija o tome istrajno i složno ćute, jer bi u protivnom bilo jasno da oni opet katastrofalno kaskaju za epohom i da s nekim tragikomičnim herojstvom osvajaju odavno napuštene tvrđave“…

usamljeni_jahac (gonic stoke)
03. januar 2009. u 04.43

SIKETE-MIKETE
03. januar 2009. u 03.53Usamljeni, kaži nam recept kako da se spasimo od manijaka na vlasti, a koji nam krv popise?
pozdrav,

Zdravo brate; Vlast nad ljudima je vlast nad njihovim umovima . taj proces nije poceo juče već traje hiljadama godina. Nas Srbe oni su poceli da programiraju kad su dosli nasilno na vlast kao komunisti.
ucili su nas kome da dajemo podrsku, oslonac, svoj glas, svoju decu i mi smo zarobljeni u umovima drugih naših sugradjana. Vidis i ovde na diskusijama ; koja ideja pobedjuje ? Ona kome vecina daje podrsku.
„ dajte mi tacku oslonca polugo ću da pomerim svet “ rekao je davno Arhimed i to je tačno. …

Srbi teško prihvataju normalne stvari. Vise vole fantazije.
Dok se ne promeni nasa nacionalna svest ostaje nam samo da trpimo i gledamo šta se radi.
pozdrav tebi brate

seljak65 (zemljoradnik)
03. januar 2009. u 09.32

Čim nema provokatora diskusija je pametna. Pozdrav svima.

Извор: SerbianCafe.com (коментари корисника)

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: