Да л′ тко и тебе, Соларићу, гледи ?

Хришћанство садржи неке основне духовне мудрости које су свеважеће, и које не могу да застаре или постану превазиђене

Posted in друштво, религија, тајна удружења, SerbianCafe by Соларић on 28 априла, 2009

Neki razlozi za odbacivanje hriscanstva

R.U. – Aug 27, 2002

Evo, opet malo da ponovim

ono sto imam reci o hriscanstvu.

Hriscanstvo je sasvim zlokobna i nezeljena pojava, i sa individualne i sa socijalne tacke gledista.

Zbog toga je moje misljenje da

se hriscanstvo treba odbaciti i to sasvim, bez obzira da li se radi o jednoj naciji ili globalno,

i bez obzira o kojoj je podrgupi, tj. pojedinacnoj sekti hriscanstva rec.

druid – Aug 31, 2002

Ko o cemu, „anti-religiozan“ moderator o religiji. Naravno ne govori o svom favoritu, koga znamo od ranije.

Ko rukavac,…. (Mesa Selimovic). Otrgnut si RU od svoje rijeke (po rodjenju musliman, ali tu religiju si napustio), pa se trazis kroz ugriz svega sto nije „kompatibilno“ tvom mentalnom sklopu.

Stvarni covjek vrline je onaj koji ima moc da SEBE analizira, a ne druge.

I na kraju znas li ista drugo do o religiji.Cesce si na diskusiji religije.

Stranice su gola sapunica uz tvoje moderiranje. Samo tjerate normalan svijet sa diskusije filosofije.

Filosofija je mnogo sira, ako covjek razbije svoja ogledala.

Vigilius – Aug 28, 2002

Pa zar niko nista da kaze u korist hriscanstva, sramota!!!! Zar ste umorni muzike frulice !!!!! Pa na cijim temeljima se kultura i drustvo gradilo koje se sad postade nazadno! Od filozofije do slikarstva, poezije i nauke…koje su iz te iste vere nastale.Trebalo je moral i etiku i romantiku kroz vekove graditi, da bi se uopste imalo sta dalje razvijati. Pokradeno i prepisano iz drugih religija…pa i mene sokrate mnogo podseca na Isusava predavanja, vidis mnogi su hteli ali nisu smeli:)))) Ljubimac je ljubimac:))

Dali su paganske religije u svojim ritualima i verskim obicajima i moralnim shvatanjima bili humaniji sto prema zenama, sto prema deci, sto u odnosu prema prirodi, koja me i te kako ugrozava pa normalno da je i verski negativan prinzip tela !!! Brak zene i muskarca se i dalje smatra sacramentom, tako da ne cudi sto ima negativan stav prema svakom obliku ne-kontrolisanog ne-svesnog stanja duha koji tezi drugim prinzipima sem do onih telom datih. No slobodno smo drustvo, pa svako moze da naskace na sta god pozeli, samo gde najvise deca i zene stradaju od to Boze slobode i karaktera ljudskog razuma pokazuju statistike.Izmedju tolerancije i inferiornosti su opake odvratne ovog veka pokobne tanke linije…

Svaki argument protiv Hriscanstva je neodrziv, kao i sve sto bi se moglo u njegovu odbranu izneti, istorija od dve hiljade godina govori dovoljno, za razliku od mnogi mi smo se ipak odrzali, ali ko sto crni periodi pokazuju i gubili.

avtor – Sep 04, 2002

“ Hodite k Meni svi koji ste umorni i natovareni, i ja cu vas odmoriti“…

(Mat. 11,28)

I izgubljeni sin iz Hristovog kazivanja (Lk. 15,11-32) je osetio odvratnost prema „hrani za svinje“ (ovozemaljske stvari) i resio je da se vrati nebeskome Ocu.

Na pocetku budjenja stoji odvratnost. Ona je mozda neophodna na pocetku duhovnog zivota, medjutim ona u sebi krije i veliku opasnost: slabost i bekstvo od neprijatnosti i bola nas moze naterati da ponovo padnemo u san…

Svi oni sa predrasudama prema religiji i hriscanstvu, a sa ljubavlju ka „matrix-u“, mogli bi naci puno toga neocekivanog i interesantnog na sledecoj adresi:

http://awesomehouse.com/matrix/parallels.html

( P.S.- Obrati paznju na „Related Articles & Papers“ i na tekst „Generation Exile and Neo Restoration“)

www – Sep 04, 2002

authore, welcome back!

nisam bas ljubitelj filma matrix, a spomenuo sam tu rec zato sto je ljudima taj koncept blizi nego budisticki solipsizam.

Ideja u matrixu iako preuzeta iz budizma ipak nije solipsizam, jer matrix nije ‘sopstvena predstava/iluzija’

vec je u njega ‘uronjeno’ nekoliko svesnih entiteta, pa se ustvari zaista i moze izvesti paralela sa bilo kojom religijom.

Ali, kao sto sam rekao, sve mi je vec odvratno (a taj film narocito zbog svih onih kung-fu sranja).

New Age je ismejan i neshvacen, teozofija (o kojom smo jednom ovde davno diskutovali) je takodje u corsokaku, (i previse zamorna…), ma koliko panteisticka koncepcija bila u skladu sa naukom i njenim (buducim) razvojem…

U morficka polja tj. kolektivno nesvesno niko skoro istinski ne veruje. Ni u Boga, ni u postojanje duhovnog/nefizickog sveta. Ogromna vecina je danas istinski ateisticka, a dobar deo po refleksu licemerni lazovi, ili cak istinski satanisti (po svemu sudeci ateizam i satanizam se ne iskljucuju medjusobno…)

A u vezi Hriscanstva, ne smatram da je ono za odbacivanje, vec da je ustvari takodje neshvaćeno. Ovakvo kakvo je danas, tacno da je umnogome sramota, i da bi ga trebalo malo ‘osvestiti’ i ‘redukovati’ jer cesto prelazi u svoju idejnu suprotnost -satanizam, narocito kod katolicke i nekih ludackih protestantskih. Hrišćanstvo sadrzi neke osnovne duhovne mudrosti (kao i mnoge dublje) koje su svevazece, i koje ne mogu da zastare ili postanu prevazidjene.

A ne vidim ni neki poseban razlog za odbacivanje judaizma isto (cak manji nego za recimo odbacivanje mormonizma).

A zasto su (vecinom) jevreji preko freemasonry-a napravili od ove planete pakao, to mislim da je ipak druga prica.

Freemasonry je tu kriv, kao pokusaj dostizanja i odbacivanja Boga uopste, a ne nijedna religija.

(postavio je neke potpuno pogresne temelje, ekonomski uzdigao u nebesa neke koje nije smeo… sistematski onesposobio ispoljavanje istinske duhovnosti… i po svoj prilici doveo planetu u opasnost… I ova planeta kakva je, ne zasluzuje da opstane uopste… jer je odvratnija nego ikad u proslosti…ali zato je Visa Svesnost tu da reaguje kako treba… ja je samo opominjem na moju licnu odvratnost….).

A jedino sto je za odbacivanje (pored naravno freemasonry-a) su neki umobolni prevara-kultovi tipa sajentologija

G – Sep 04, 2002

…odbaciti sve izmove…

a ima li lijeka ljudskoj gluposti? koliko smo prilika propustili… pa ne zasluzujemo da postojimo…

nama treba posten okupator – neka visa „vrsta“ da nas posteno pokori i da nas drzi kao zooloski vrt i botanicku bastu – unikatnu u ovom svemiru

www – Sep 04, 2002

da se nadovezem na prethodnika

Arthur Clarke

Childhood’s End

… savrsena knjiga

svojevrstan putokaz

kome?

avtor – Sep 05, 2002

Slažem se sasvim da je Hrišćanstvo izgubilo svoj sjaj, medjutim to važi na nivou institucije. Zaista, napadalo je toliko prašine u zadnjih 2000 godina…

S druge strane, Hrišćanstvo predstavlja najveću opasnost ne samo za državu, već i za sve oblike institucija. Hrišćanstvo je neprijatelj svakom obliku manipulacije i indoktrinacije, i zato se manipulatori svim snagama trude da ga zakopaju ili barem iskrive.

Uzmimo samu srž Hristove PorukeBesjeda na gori (Mat. 5,1-48) i recimo, ljubav ka neprijateljima na koju nas Hristos poziva. Ne postoji takav oblik zemaljske institucije niti oblika hijerarhije kome ovo nije trn u oku. To je trn u oku svakome caru, kralju, imperatoru, predsedniku države, ali takodje i crkvenoj buržoaziji. Neprijatelji su jednostavno neophodni da bi se sopstveni podanici „homogenizovali“ i postali lakši za upravljanje.

I tako je oduvek bilo – od trenutka kada je Dioklecijana zamenio Konstantin, označivši prekid progona, Hrišćani su dobili i svoje fariseje i književnike – crkveni mainstream čija je prva veća žrtva bio sv. Jovan Zlatousti. Poslali su ga u smrt i progonstvo, a zatim ga proglasili za svetitelja! Bilo je to u IV veku…

I malo se toga do danas promenilo. Ako si u nečemu IZVAN-REDAN, imaćeš problema sa predstavnicima reda! : ))

Zlatousti nije bio od ovaga sveta – bio je izvan-redan u duhovnim vrlinama, i zato je smetao onima sa skromnijim duhovnim dometom. Jednostavno, Zlatousti je u svemu odudarao od proseka, i još gore od toga – svojom svetlošću je obasjavao duhovni mulj i prljavštinu koji su u sebi nosili svi oni crkveni i carski moćnici u Carigradu u ono vreme.

Medjutim, cilj Hrišćanskog života jeste ljudsko oboženje (theosis), i Hristos je predskazao stradanja koja će trpeti od sveta svi oni koji krenu Hristovim Putem. A Hristov put jeste put našeg oboženja.

„Budite vi dakle savršeni kao što je savršen Otac vaš nebeski“, – kaže nam Hristos.

I svako ko krene putem svog usavršavanja nalazi na nerazumevanje menje-savršenih.

Tako i Crkva Hristova – njen „zemaljski“ deo pati od svakakvih anomalija, ali njena suština je nebeska. Crkva je Telo Hristovo. I jedan deo tog tela se nalazi u svetu i trpi uticaje tog sveta. Ali „vrata pakla je neće progutati“…

Mnogi argumenti protiv Hrišćanstva izneseni u ovom topicu podsećaju na argumente da recimo neko ne voli slikarstvo zato što se u slikarskim krugovima dešavaju svakakve svinjarije: Slika koju je van Gogh nekad trampio za kajganu danas košta milione $.

Da Vinči je bio genijalan na svakom polju – pogledajte njegove patente za razna oružja! Pomislili bi da iza toga stoji neki bolesni um… Isaac Newton je bio teolog koji se u slobodno vreme bavio matematikom i fizikom. On je možda najveći fizičar svih vremena, ali je kao čovek bio običan nitkov koji je mnoge poslao na vešala ili lomaču. Znači li to da treba da pljujemo na čitavu fiziku? Ili, moža Einstein? Običan skot prema sopstvenoj porodici, na kraju II svetskog rata se zalagao da se baci A -bomba na Nemačku!!! Znači li to da ćemo odbaciti obe teorije Relativiteta pa i čitavu fiziku, zato što ima podlih fizičara? Jeste li znali da postoje ozbiljne studije u kojima se raspravlja o tome kako iskoristiti rotirajuće Crne Rupe u razorne svrhe? Usmerite recimo fotonsko „torpedo“ pod odredjenim upadnim uglom u CR, a ono izadje na drugu stranu sa tačno odredjenim koordinatama, ali sa neverovatno povećanom energijom kojom bi se čitavi svetovi mogli dići u vazduh! WOW! I eto, ljudi koji se time bave su fizičari, i oni se čak slobodno kreću na ulici i važe za „normalne“ i „razumne“ i „napredne“…

Извор: SerbianCafe.com (дискусије)

Сродне теме:

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: