Да л′ тко и тебе, Соларићу, гледи ?

..не постоји ништа .. да постоји и да у исто вријеме мирује..

Posted in мистика, филозофија, SerbianCafe by Соларић on 30 априла, 2009

Paralelni svetovi

&Lunja& – Dec 27, 2003

Razgovaralo se na ovim stranicama o mnogim stvarima, zivotu i njegovoj sutstini, ustaljenim teorijama i novim razmisljanjima, predpostavkama i zeljama za promenama, razorima i zlu, dobrim mislima i novim ocekivanjima…

Sve je to filosofija, po malo psihologija, po malo fizika, i hemija, prirodna i ljudska.

Citajuci te strane, obogacivali smo ili dopunjavali ili tek samo, osvezavali svoj zivot, dolazili do novih zakljucaka, novih teorija i teza. Da li nas je to promenilo? Da li je to, nakon dugogodisnjeg bitisanja ovde, ovakvih kontakta, sada pocelo da ispunjava neke nove sfere u nama? Kada se nadjemo opet sami u onom „pravom“ zivotu, koliko je realniji, suptilniji, objektivniji, od ovoga ovde? Ako iz tog pravog zivota, donosimo argumente, konotacije, afirmisane stavove, apstraktne vizije, i jos mnogo toga, na ove stranice, odnosimo li odavde, makar jedan mali deo vidjenog, naucenog ili samo teza pod nakom pitanja, da im nasli mesto u onom pravom zivotu?

Pocetak i kraj ovih svetova je samo jedno..misao.

Misao je jaka, i kazu, neslobodna do otpustanja, do skidanja neke njene nevidljive uzice, da bi se razlila po kosmickom prostoru, odakle je i dosla. Zasto se misao odlucuje na toliko putovanje?

Jesmo li mi neki njeni perceptori? Sta je to tako snazno, nevidljivo, a mocnije od svega na ovom svetu, sto se upija u nas mozak, dolazi sa nekih nepojmljivih daljina, da bi se u nama oblikovalo i izaslo u vaseljenski prostor, kao ideja, delo, dobila formu i smisao?

U svoj tajanstvenosti svoga bivanja, da li je ta misao jaca sama ili tek sazreva u korelaciji sa mislima tudjih perceptora? Sta je u sustini, misija te misli?

Izmedju ova dva paralelna sveta, sa mislju kao pocetkom i krajem svega, koji od njih vise otvara smislenost, pravu prirodu one energije ciji smo postali perceptor, za njenu konacnost?

Stela_ (prevodilac) – Dec 27, 2003

Pozdrav Lunji!

„Ako iz tog pravog zivota, donosimo argumente, konotacije, afirmisane stavove, apstraktne vizije, i jos mnogo toga, na ove stranice, odnosimo li odavde, makar jedan mali deo vidjenog, naucenog ili samo teza pod nakom pitanja, da im nasli mesto u onom pravom zivotu?

Pocetak i kraj ovih svetova je samo jedno..misao.“

Misao je najvece ljudsko bogatstvo, ona nas pokrece, ona nas raduje, ona nam menja raspolozenje i kroz nju delujemo. Zivot je kratak kao tren a mi smo zrno peska u kosmosu. Da nemamo misao, ne bismo znali da smo povezani sa dalekom prosloscu, sadasnjoscu i buducnoscu koja nas na cudan nacin povezuje i stapa u celinu. Mi smo mali ali kroz misao, postajemo vecni. Sve je povezano; nase misli, nasi zivoti, istorija, postojanje, planete, kosmos……

Raskuchin – Dec 27, 2003

Misao je krhki i nesavrseni aparat kojim cesto dajemo za pravo zemlji na kojoj smo, redje nebu odakle smo..

&Lunja& – Dec 27, 2003

Vidis, Stela, to je tajanstvenost misli…postojala je pre nas, da sa nasim bivanjem postala jos oformljenija i snazija. Nismo li mi, u sustini, samo sredstvo, za njeno ostvarenje?

Stela_ (prevodilac) – Dec 27, 2003

Mi smo, sredstvo za njeno unapredjenje a pitam se zasto?

&Lunja& – Dec 27, 2003

„Misao je krhki i nesavrseni aparat kojem cesto dajemo za pravo zemlji na kojoj smo, redje nebu odakle smo“…

Nije li i misao, kao ono pocetno, odgovorna za svoj izbor? Ako dolazi iz kosmosa, da li je ona ta koja forsira svoje nastajanje ili je na neki neshvatljiv nacin, doziva ljudski mozak, taj mali kosmos, sa „hranljivim materijama“ za njen zivot?

Raskuchin – Dec 27, 2003

Na koju misao mislis &Lunjo&.. onu nasu malu, ljudsku, koja moze da se secira i rastavi na dva djela: sliku i povezanu emociju, odnosno emociju i povezanu sliku.. ili na onu sveobuhvatnu misao, pokret vascjelog postojanja ?

&Lunja& – Dec 27, 2003

Stela, da li osecas sada njeno poigravanje sa nama? Ti pitas zasto, ali ona tebe ne pita zasto, jednostvano, tu je..oformljena je, ceka tvoju inicijativu. Dolazim do zakljucka (jednog od milion mogucih…) da je ipak bespomocna bez nas.

… Da, na taj pokret vascelog postojanja..taj koji nam daje mogucnost intergalaktickih putovanja, odvajanja astralnog tela od fizickog u snu, ovo sto se sada, upijeno iz kosmosa u mozak, pred ocima pretvara u ove redove…

… Oformaljavanje misli..razlog zasto je misao upravo takva? Ona od necega nastaje, negde joj je izvor..Ljudski mozak, koji je vakuum koji dozvoljava tom necem da se upije, razlaze je..e sad, neko ce reci ima tu i ono sto se zove razum, svest, emocija, potreba da se bas onaj pocetni preduslov oformi u rec…Pogledaj kako se i ova misao oformljva, na koji se ncin povezuje i ostvaruje..i svaka naredna ali..odakle dolazi, ste je to sto otvara sve ostalo?…

Moram da ti iskopiram nekoliko redova sa Alimove teme..mozda ce to malo da doda razlog za sledece definicije.

Raskuchin – Dec 27, 2003

Mnoge dimenzije postoje, mnoge.. svaka sa svojim raznolikim zakonitostima.

Jedna malena cestica u nepreglednom okeanu vaskolikosti je i ova nasa dimenzija, sa svojim nebrojenim galaksijama, daljinama i dimenzijama unutar nje same. Jedan nenormalno mali trun, to je ovaj nas znani kosmos, unutar koga pluta nasa Zemlja.. evolutivni kazan u kojem se materija polako pretace nazad u svoju esenciju. Cudesni likvor preobrazaja kljuca pod vatrom lozenom mislima.. to ce biti misli, koje ce da loze kazan dovoljno dugo da..

..cudesni likvor preobrazaja nastavi da kljuca

..da se u kljucanju cudesnog likvora preobrazaja materija pretoci nazad u svoju esenciju.

&Lunja& – Dec 27, 2003

još nešto ..

Ovo su reci alima:

..ne postoji ništa .. da postoji i da u isto vrijeme miruje ..

.. misao dok postoji znaci tok .. ona treba rijeci da ih reda u recenice .. ali ih ne izgovara .. kada bi ih izgovarala tada bi ona slala energiju u glasnice i prsni koš zbog zraka ..

.. misao je trajanje tog protoka .. protoka te struje u mozgu ..

.. taj protok je dio svjetskog protoka struje .. kao dunav svjetskog protoka vode ..

.. kaze se .. gdje je izvor te struje .. izvor energije za tok i izvor informacija .. cime da gradim misli ..

.. i kaze se .. gdje taj tok umire .. kamo je usmjeren .. kamo se talozi da ga sutra neko pokupi ..

.. kazu .. prvi korak od misli unatrag nazovi umom .. to je taj ja koji zbraja osjete ..

.. kazu .. prema ušcu si ti djelatan .. onaj ja koji koji svojim .. zamislima .. mjenja svijet .. da ga stvori takvog u kojem ce se ja dobro osjecati .. taj ce svijet mom umu slati osjete koje ja volim ..

Obrati paznju na kompleksnost..na redosled razmisljanja…

&Lunja& – Dec 27, 2003

Postoji jo nekoliko kljucnih zakona u svemu ovome..izrazavanje tih misli, njeno oslobadanje…neke ce se osloboditi govorom, druge, mogu se jedino osloboditi pisanjem, trece delom, bez reci…najopasnije su one koje se ne izgovaraju, ne pisu, koje se sprvode ne cak ni u delo, vec postaju deo crnog obika postojanja, zla.

Ovde prelazimo na duhovnost…ista ili druga prica ili samo nijansa..bas kao sto dugine boje stvaraju sve ostale nijanse od samo sedam boja…

Извор: SerbianCafe.com (дискусије)

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: