Да л′ тко и тебе, Соларићу, гледи ?

Тако је отворен пут у Нови Светски Рат, а рат је увек био најбољи профитабилни инструмент

maliperica1 (ing) – May 27, 2004

Nije pitanje da li je vec KAKO JE WALLSTREET DOVEO HITLERA NA VLAST.
Pored svih relevantnih istorijskih i ostalih opstih analiza blize i dalje proslosti ostaje i onaj o JEZICKU NA VAGI; KOJI POKAZUJE SUSTINU DUGOROCNIH INTERESA KOJA SE VREMENOM PRETVARA U NACIN MISLJENJA; OSECANJA; NOVU DUHOVNOST, RELIGIOZNOST, OPSTA PRAVILA KOJA MENJAJU DRUSTVO I ISTORIJU.

Neosporno je da je pored svih analiza i manje ili vise moralnih i manje ili vise naucnih analiza jedini sustinski profiter od dva rata u Evropi upravo grupa oko skoncentrisanog svetskog kapitala. Uci u ideolosku i filozofsku strukturu na kojoj pociva strategija NAJVECIH BANKARA je nemoguci neostvarivi poduhvat, samo do trenutka dok se golim jasnim cinjenicama ne daju sasvim jednostavni odgovori.

USA kapital je doslovce finansirao Hitlera i imao velikog interesa da nacisti dobiju vlast 30ih godina u Nemackoj.
Prve transe svezeg novca idu preko Warburga i Banke Kuhn-Leob & Co.
u vrednosti od 32 Mil dolara…..
Ali pravi biznis i podrsku dobice nacisti od Goldmann Sachs grupe preko Johna Fostera Dullesa kao pravnog zastupnika i kasnijeg znacajnog politickog igraca koji je presudno uticao na poslednjeg kancelara Papena da otvori put Hitleru i kohabitaciji na vlasti….
vrednost preko 1,5 mrd dolara za operma SA i SS grupa razbijaca iz NSDAPa dosla je direktno iz NYC i najuticajnijih krugova. Tako je otvoren put u novi svetski rat, a rat je uvek bio najbolji profitabilni instrument.
****
Iz svih arhiva u USA su informacije o ovim aktivnostima najvecih bankarskih i politickih centara moci nestali. Na mikrofilmovima NYT ne dostaju podaci iz 1933 o sastanku Dulles u Kelnu sa vrhom Hitlerove vlasti, citavih 14 stranica.

Baden-Vitembersko drustvo je objavilo 1950 sve tajne arhivske dokumente o finansiranju NSDAPa i dobilo sud u vezi optuzbe za klevetu.
Abegg arhiv je dokumentacija koja je obavestajno pratila Hitlera (Vajmarska republika) i prikupila jos krajem 20ih nesumnjive dokaze o vezama BANKARA iz NYC sa Hitlerom.
Na sudjenju u Nirnbergu je odbacena bez obrazlozenja odbrana Hjalmara Schachta ministra finansija 3 Rajha i dugogodisnjeg predsednika Rajhsbanke u vezi izvora i imenima finansijera hitlerovog uspona na vlast……

http://www.staatsbriefe.de/1994/literatur/deschner3.htm

Primer funkcionisanja psihologije zajednickih strateskih interesa.

Diskontne stope nacionalnih banaka tj. centralnih banaka kao sto je Evropska EZB ili USA FED je na istorijski najnizim vrednostima izmedju
1-2%

Prosecna zatezna kamata za dozvoljeni minus na obicnim ziro-kontima gradjana i malih i srednjih firmi je izmedju 12-18%

Pokusaj da se sazna ukupni profit ovakvih sasvim obicnih svakodnevnih opsteprihvacenih delova zivota je NEMOGUCI POSAO.

Pitanje o realnoj konkurenciji i u tom smislu realno ocekivanom trzisnom ponasanju banaka je besmislica. Najmanje se radi ovde o koriscenju MONOPOLA KOJI SE DOGOVARA U RAZNIM KOMITETIMA, u pogledu PROFITA, mnogo vise se radi o uvodjenju jedne vrste tihe diktature koja psiholoski obezbedjuje prihvatanja svih drugih opstih uslova u bankarskom poslovanju. Znaci radi se u sustini o konzervativnom aspektu kontrolisanog netrzisnog monopola.

Sve drzavne dugove u svetu najznacajnih svetskih ekonomija G8 kupuju par najvecih svetskih banaka. U samom centru ne postoji nikakva direktna konkurencija vec dogovorna preraspodela. Kamate na kamate drzavnih dugova bice u sledecih 10 godina takve da ce zaduzenje biti dovoljno tek za servisiranje kamatnih obaveza bankama poveriocima.
Put u opstu politicku zavisnost zapadnih vlada od banaka je definitivno pitanje trena. Ova maksimilizacija profita i optimiranje celog sveta u opsteg duznika je sustina mudrosti komiteta 300.
Zavisne ciniti zavisnijim, pricajuci im snove o slobodi i blagostanju koje ce doci samo u ispranim glavicama.

Iz grada iz kojeg se javljam vise od 80% fonda imobilija je u rukama banaka. objekti stoje vec godinama prazni, ali se grade novi naravno od istih banaka, ali troskovi kirija ne padaju. I to je slobodno tržište i slobodna utakmica pod jednim jedinim sudijom.

maliperica1 (ing) – May 28, 2004

U vezi zlata,

Misli globalno, radi lokalno i obrnutop ako mozes.

Ceo cirkus sa zlatom je upravo deo psihologije o kojoj je GILE (pozdrav veliki) pisao.
Kljucna je stvar sto zlato vise nije podloga nacionalnih valuta, vec roba skoro sasvim izjednacena sa ostalim robama i sirovinama. Znaci zlato u celini i istorijski posmatrano je vredno koliko je psiholoski odnos prema zlatu vazan kao odnos medju ljudima.

Vaznije je i istorijski bitno pitanje:

ZASTO je UKINUTA ZLATNA PODLOGA VALUTA I CIME JE ZAMENJENA?

I opet Vam Gile daje odgovor radi se o cistoj psihologiji.

Da budemo jasni, TEHNICKI I TEHNOLOSKI RAZVOJ KAO I licne slobode i prava jesu preduslov pojedinacnog i kolektivnog boljitka, vladavina prava jeste bitan preduslov razvoja i stabilnosti. Ali ne po potrebo politicke kontrole globalnih procesa koji se projektuju iz SASVIM PROTEKCIONISTICKIH INTERESA.

pozdrav GILETU,
tacno u sredinu si udario, i isto danas rade velmoze i gospodari krvi i njenog prolivanja.

PS:
Berza je isto rulet gde iza sedi kocnicar.

PS2.
Da bude jasno, prvo sam upoznao pravila igre, pa tek onda mi se zgadilo.

maliperica1 (ing) – Jun 02, 2004

vrh piramide je FED 12 privatnih banaka koje cine centralnu banku SAD, i koji prakticno imaju mogucnost da stampane dolare pretvaraju u cvrstu valatu u kombinaciji politicke, ekonomske i vojne moci….
Konkretno stampani dolari koji bi trebali imati pokretacku inflacionu ulogu dobijaju pokrice na celokupnom svetskom trzistu…

druga bitna mogucnost je obzirom na „NEOGRANICENO“ POVERENJE U OVE BANKE UKLJUCUJUCI I DECENIJAMA GRADJENU VOJNU I POLITICKU PREMOC USA, mogucnost kupovine svih vaznijih zaduzenja u svetu….pre svega budzetskih deficita i najrazvijenih zemalja sveta po KAMTNIM STOPAMA KOJE SAMO PRIVIDNO FORMIRA TRZISTE…..Drugim recima krajnje uopsteno i usprosceno deo lisca koje je otpalo u jesen proglasavam suvim zlatom i pozajmljujem ti, a ti mi vracas sa kamatom koju ti ja odredjujem po idealnim uslovima za tebe, i eto pozajmljujem ti pare i pomazem ti u krizi jer sam ja Tvoj prijatelj….Mi smo saveznici u jednoj piramidi sa tacno podeljenim ulogama…

Ovaj sistem funkcionise dok ima sveze krvi koja je zeljna malo vise necega, koja je spremna da pomalo prodaje veru za veceru, dok vecera ne postane skupa i preskupa …. Sistem znacajnim delom zivi od stalnog priliva TUDJEG SVEZEG KAPITALA; KOJI SE NARAVNO PODREDJUJE pravnom poretku i ekonomskim uslovima, koje opet stvaraju strateski instituti sa dugorocnim ciljem obezbedjenja realnog jednosmernog prelivanja kapitala….

Cedjenjem tudje krvi rastu profiti i bruto-nacionalni proizvod, raste zaposlenost i eksportni suficit. O kako je rat dobar za ekonomiju i jos vise krvi i patnje glupih Evropljana, to puni kese do bezkraja.

13.Marta 1907 je pukla berza i doslo je do velike panike u USA. Bankrot je jedina rec. I 1911 Woodrow Wilson kao guverner New Jersy uvodi carobnu rec,
Borba protiv korupcije, i cuda se desava od nacionalnog proizvoda USA 188% se preliva u profite VELIKIH, a nadnice rastu sa stopom od 95% pre krize 1907.

I opet preti kriza i strajkovi, ali spas dolazi sa VELIKIM RATOM.

Veliko KRVOPROLICE 1914 KAO BOZJI DAR WILSONU POKLANJA USA nevidjeni zalet. I dolaze veliki poslovi preko bare, metal, hemija cvetaju.
I Evropljani placaju troseci zlatne i devizne rezerve u krvavom piru i ubijanju. A USA radi sve bolje.
Broj brodogradilista raste od 1914 sa 61 na 314 1919. Od 45000 zaposlenih u brodogradnji 1914 raste broj radnika na 380 000 u poslednjoj godini rata.
Brutotonaza spoljne trgovine USA raste od 2185000 tona na pocetku rata na neverovarnih 8694000 na kraju rata. I jos vise na 10 miliona u prvim posleratnim godinama.
I ko ubija a ko je ubijen u Evropi nije vazno, svi moraju biti siti da bi bili ubijeni ili ubijali. I raste izvoz prehrambene industrije USA vise nego duplo u cetiri godine Velikog rata na preko 8 Miliona tona, a cene zitarica se utrostrucuju, to pravi profit i donosi cisto evropsko zlato u USA.
Pre 1914 ocajno prezaduzena USA u cetiri godine rata 1914 – 1918 ostvarice ce suficit od 3,5 Mrd $$$$… I naravno

KREDITE TREBAJU EVROPLJANI ZA NASTAVAK krvave gozbe.I dolaze banke i daju kredite pokrivene rezervama zlata samih evropljana pretocenih u krvavo uvezeno zito, pamuk, i naravno industrijalizovani rat….

Export USA se utrostrucuje u periodu prvog rata,
Hemija od 1914 sa 21 milionom $$$$ izvoza, dostize 1917 188 Mil $$$$
Celik od 251 Mil $$$ skace na 1133 mil $$$ 1918.
Jao sto volimo rat i prolivanje tudje krvi, u ime slobode i demokratije i naseg boga dolarskog magarca. Jos krvi, jos malo rata, da zaduzimo Evropljane, da ih oslabimo za sva vremena.
Irastu nacionalni prihodi i proizvod od 28 na 61 milijardu $$$$$
$$$$$

William H. McNeill:
„BUM od neslucenih dimenzija“

Rat kao najbolja garancija dugorocne zastite nacionalnih interesa.


maliperica1 (ing) – Jun 02, 2004

prvi svetski rat je otvorio ovu mogucnost i nedvosmislene ekonomske analize + svih strasti i predrasuda rasterecena istorija pokazace da je USA = FED = Krupni bankarski kapital jedini sustinski i pravi profiter….

Prolivanje tudje (evropske krvi) donelo je

1. zamah proizvodnje i zaposlenost 100% u USA dok su glavni suparnici Francuska, Nemacka, Rusija, Engleska delom, cela Evropa prakticno bili paralisani i ljudski i ekonomski unisteni…

2. Prenosenje tezista zlatnih rezervi iz Evrope u USA, prodaja kapitalnih rezervi radi finasiranja rata USA bankama, od necega se moralo preziveti i necim tuci

3. i Produzenje rata sa ciljem daljnjeg iscrpljivanja i uzimanjem kredita Evropskih drzava….

USA iz rata izlaze sa minimalnim gubitcima u ljudstvu, i sa ogromnim kapitalom i TEK OGROMNIM MOGUCNOSTIMA KREDITIRANJA OBNOVE EVROPSKIH DRZAVA…

Rat i strategija iscrpljivanja i ekonomsko – politickog potcinjavanja pokazuje se kao FILOZOFIJA NOVOG SISTEMA… do danas se nije nista promenilo…

O drugom svetskom ratu i ponavljanju sutine iskustava prvog drugi put…

****
PS.
o tom prvom svetskom ratu se ovde mnogo DOBRO PISALO NA SCu.
Evo par odgovora u vezi Versaja i onog posle…
Evo i odgovora zasto niko nije pomogao 1915 srpsku vojsku koja je bila zrtvovana da primi prvi teski udarac u tom ratu.
Evo odgovora zasto nije dosla za civilnu Srbiju 1916/1917 iako je crveni krst i ostale humanitarne organizacije obezbedio prilaz pomoci…Nije bilo dovoljno para prezaduzene Srbije da placa, a bez para i opcije da ce ih biti nema ni hleba ….
Srbija ima u prvom svetskom ratu gubitke koje visestruko nadmašuju sve americke gubitke u 20 veku.

nastavice se….


maliperica1 (ing) – Jun 02, 2004

Jedan ludi Kaizer Wilhelm koji je zamah ekonomije i nemacke privrede hteo da iskoristi za jos vise i strah Francuske i Engleske pogotovo da ne izgube dominantnu poziciju uz raspadanja feudalno-caristickih okostalih sistema KuK monarhije i Rusije otvorice put u zamenu uloga vodecih sila…Iz osakacene evrope i izgazene nemacke nastace jos gora varijanta evropskog unistenja…

Finansijski kapital NYC banaka je bio znacajni finansijer i jezicak na vagi i revolucija u Rusiji 1917/1918 i dolaska hitlera na vlast posle ekonomske krize 1929….

i o ovome postoje cvrsti i neoborivi delom objavljeni dokumenti…

Nema teorije zavera, vec strateska kontrola i upravljanje sistemom svetske ekonomije i pravnim osnovama na kojima pociva politicka i ekonomska moc…sve ostalo je tehnika…

Prica o slobodnoj svetskoj trgovini je cista laz i utopija…

vudu lenjin – Jun 05, 2004

Mesavina Hakslija, Orvela i Biblijskih prorocanstava.. srecom, svet ne ide u tom pravcu..


maliperica1 (ing) – Jun 08, 2004

Ja ni jednom reci nikada nisam spomenuo zaveru, vec samo neke istorijske fakte i realan uticaj na opsti razvoj odnosa u svetskoj ekonomiji….
o su jednostavni fakti iz grubo receno samo dve oblasti egzaktnih naucnih disciplina …..
Isto se desava i za vreme 2. svetskog rata, isto se desava sa pripremama prodora na GOLF, Arapsko poluostrvo, Afganistan – Kavkaz – Ural…. Ovo je opet samo jedan od detalja koji se sa malo kritickog odstojanja prati kao „PRIRODNA EKSPANZIJA“ ZAPADNE PIRAMIDALNE STRUKTURE MOCI KA jUGU I ISTOKU.

Konkretno pitanje na koje odgovor se ne moze dati u jednom topiku ili cak jednoj strateskoj analizi u celini bez poznavanja ostalih bitnih elemenata KREIRANJA DRUSTVA; PRAVNOG; EKONOMSKOG SISTEMA; DALJE PORESKOG SISTEMA::::NACINA ORGANIZACIJE VLASTi i realnih kontrolnih mehanizama vlasti…..
U Nemackoj to ovako izgleda konkretno:

Bivsi sef Deutsche Bank izjavljuje pre par meseci doslovce:
U buducnosti ce politiku vlada odredjivati finansijski kapital, a ne demokratski izabrani poslanici….„…
Drugim recima u postojecem PRAVNO-ekonomskom sistemu postoji potpuni otvoreni prostor za VANINSTITUCIONALNE KRUPNE POLITICKE ODLUKE ILI SASVIM SITNE KORAKE I IZMENE KOJE U BITI MENJAJU I USMERAVAJU KLJUCNE SISTEMA UPRAVLJANJA DRUSTVOM I POJEDINIM DELOVIMA:::::

*****
Nas generalni problem je sto zaveru smatramo konkretnom pripremom uspostave autokratskog diktatorskog sistema u odredjenom trenutku ili karcem vremenskom intervalu po ugledu na africke ili neke druge puceve….

Ko tako misli i govori o zaverama u ovom obliku sludjujuci narod cini u sustini uslugu STRATEZIMA SA DUGIM DUHOM I DAHOM I NAJVEROVATNIJE DOLAZE IZ KRUGA SAMIH SUSTINSKIH STRATEGA USPOSTAVE OPSTE KONTROLE ….naravno kroz lokalne vlasti itd….mozda i nacionalno i u savezu….NAJBITNIJI JE

VREDNOSNI SISTEM KOJI SE PROVLACI KAO OPSTI SISTEM PRIHVATANJA NAVODNIH PROKLAMOVANIH VREDNOSTI SA CILJEM SUSTINSKE KONTROLE….

I ovo je staro koliko i pisana civilizacija, pa ipak do danas nije uspela ni jedna apsolutna svetska kontrola i resursa i ljudi i prirodnih bogatstava, a pogotovu ne opsta religiozna ili filozofsko-religiozna opsta podloga nedeljivom sistemu vrednosti koji pocivaju i na religiji i kulturi i nasledju i naravno veri i njenom razvoju u pojedinim delovima….
Na ovom poslednjem bezpredmetno je ulaziti u polemiku bez poznavanja sustine medijskog uticaja i transformacija podsvesnih sadrzaja koji se medijskim ukupnim izravnanjem prenose.
Radi se o PORNOGRAFIZACIJI PODSVESTI U SUTINI i kroz nju uspostavu najlaksih spoljnih kontrolnih mehanizama i sve u ime SLOBODE I rasta drustvenog proizvoda i PROFITA I DOBITI NARAVNO u zagarantovanim pravnim okvirima i VOJNOJ SILI koja garantuje taj pravni i ostale sisteme u ime SLOBODE I „NASEG“ BOGA…

U ime naseg Boga ubicemo Boga u Vama….jer mi smo …..

Pozdrav maliperica

Извор: SerbianCafe.com (дискусије)

Сродне теме:

Линкови:

домаћи:

EN:

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: