Да л′ тко и тебе, Соларићу, гледи ?

Било која веза која се не заснива на искрености не може бити дуготрајна

Posted in друштво, SerbianCafe by Соларић on 21 јануара, 2009

Koje djelove svoje licnosti ne ispoljavate
Raskuchin – Dec 30, 2003

..kada ste u emotivnoj vezi sa strancima i strankinjama (ljudima koji ne pricaju vas jezik)?

I kada smo u vezi sa nekim ko prica nas vlastiti jezik, ponesto, poneki dio duse, duha, poriva, perverzija, ukusa, ideja, sklonosti ostaje neispoljen jer naslutimo da partner/ka to ne bi razumio/la.

Kako stoje stvari dakle, kada ste u vezi sa nekim ko ne prica vas jezik i vasa kultura i vidjenje zivota im je strana ? Sta tu sve mora da otpadne i da ceka u mracnim coskovima potencijalnosti, koji vasi slojevi i djelovi ? Ili ste bas u takvim vezama otkrili neku posebnu, novu bliskost, ili su se u tim vezama pokazale neke vama dotad neznane dimenzije ?

sofija2 (filozof) – Jan 05, 2004

Bilo koja veza koja se ne zasniva na iskrenosti nikada ne moze biti dugotrajna, niti se moze progresivno razvijati. Magicno osecanje zaljubljenosti neminovno mora doziveti svoju promenu. Kakva ce ta promena biti zavisi od ljudi i njihovog ponasanja u samom odnosu.

Jedino veza koja je zasnovana na iskrenosti samim tim i poverenju moze da odoli raznim poteskocama u toku zajednickog zivota. Medjusobno postovanje je osnova svake uspesne veze. Ono se moze postici samo kroz plemenita, nesebicna i velikodusna dela i ponasanje ljudi.

Da bi covek mogao ostvariti sklad sa drugim ljudima, on ga najpre mora ostvariti u samom sebi.  Zbog toga je neophodno angazovanje svakog coveka na svome sopstvenom razvoju. To se moze postici samo kroz stalnu i iskrenu analizu svih svojih misli, zelja, osecanja i nagona, tako sto ce se uvek odabrati „glas“ savesti ili najvisi i najplemenitiji glas, a savladati nizi i sebicni.
Na taj nacin covek razvija unutrasnji smisao i lepotu duha kroz koju stice ne samo svoje vlastito postovanje,vec isto tako i postovanje svega oko sebe. To mu takodje omogucuje da lakse procenjuje sustinske od pojavnih vrednosti, te da na taj nacin uvek pravi mudar izbor.

Извор: SerbianCafe.com (Дискусије)

Постави коментар